Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 prosenttia tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 prosenttia Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 prosenttia paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön. Kirkon diakoniarahaston kautta autetaan vähävaraisia sekä yllättävän elämänkatastrofin, kuten tulipalon tai vakavan sairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2018 on Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Vuoden 2018 keräys torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja Itä-Afrikassa.

Yhteisvastuukeräys alkaa Karkkilan kirkossa sunnuntaina 4.2. klo 10 perhemessussa. Perhemessun jälkeen on seurakuntatalolla Yhteisvastuu-lounas.

Lipaskerääjä

Paula Yli-Hukkala