Seurakuntatalon kuntotutkimus valmistui

17.3.2017 09.51

Tulokset ohjaavat tulevaa peruskorjausta

Karkkilan seurakuntatalon rakenne- ja kosteustekniset tutkimukset ovat valmistuneet. Tutkimukset ovat kattaneet muun muassa piha-alueet, vesikaton, ulkoseinät, alapohjan ja sisäilman.

Tutkimuksessa on todettu rakennusajankohdalle ja rakennetyypeille tavanomaisia puutteita, jotka tullaan korjaamaan peruskorjauksessa. Peruskorjaus on lähivuosina ajankohtainen, sillä seurakuntatalon ikä on noin 40 vuotta.

Todetut puutteet liittyvät pääasiassa ulkopuoliseen vedeneristykseen, ilmanvaihtoon, alapohjan epäpuhtauslähteisiin ja sisäkuoren epätiiviyteen. Merkittäviä, tai laajoja vaurioita ei tutkimuksissa todettu.

Erityistä huomiota jo ennen peruskorjauksen aloittamista tullaan kiinnitettämään sisäilmaa heikentävien tekijöiden korjaukseen. Ilmanvaihtoa tullaan huoltamaan, ja sisäkuoren tiiviyttä tullaan parantamaan tiivistyskorjauksin.

Kuntotutkimuksen suoritti Vahanen Rakennusfysiikka Oy Tampereelta.