Kevättoimet käynnistyivät hautausmailla

Karkkilan seurakunnan kausityöntekijät ovat aloittaneet työnsä hautausmailla. Kevät on kiireistä aikaa: listalla on ainakin uusien arkkuhautojen peruskunnostusta, yleistä hautojen siistimistä, hoitohautojen kukkien istuttamista ja vesien päälle kytkemistä.

Äitienpäivään 12.5. mennessä vedet on saatu päälle sekä vanhalla että uudella hautausmaalla. Haudoille voi siis jo istuttaa kukkia, ja taimien kastelu on mahdollista.

Uusien arkkuhautojen peruskunnostus tehdään 1.6. mennessä, jonka jälkeen hautakivet voi asentaa haudoille. Hautakivien asennuksen tekee kiviliike sen jälkeen, kun muistomerkkisuunnitelma on hyväksytty seurakunnassa. Seurakunta ottaa kantaa ainoastaan kiven ulkomittoihin: muutoin muistomerkin ulkonäkö ym. ovat omaisten päätettävissä. Kiviasioissa (kiven kunnostukset, oikaisut jne.) ohjeistammekin omaisia kääntymään suoraan kiviliikkeen puoleen.

Kesäkukat, eli annansilmät istutetaan hoitohaudoille toukokuun aikana. Istutuksen alkamisesta tiedotamme vielä erikseen.

Vaaleanpunainen annansilmä