Vaarallisista hautakivistä huomautetaan

Karkkilan seurakunta on elokuussa tehnyt kartoituksen vaarallisista hautakivistä. Tällä tarkoitetaan hautakiviä, jotka ovat vaarallisesti vinossa, ja niiden kaatumisriski on todettu suureksi. Vaaralliset hautakivet on sekä vanhalla että uudella hautausmaalla laputettu viestein, joissa omaisia kehotetaan suoristamaan hautakivi mahdollisimman pian. Muistomerkkien kunnossapito ja turvallisuus ovat omaisten vastuulla.

Yksi normaalikokoinen hautakivi painaa tyypillisesti 100-200 kiloa. Karkkilan hautausmailla on tapahtunut muutamia onnettomuuksia, joissa huonosti pystyssä ollut kivi on kaatunut ihmisen päälle. Näistä on seurauksena ollut aina vakava loukkaantuminen. Tästä syystä Karkkilan seurakunta suosittelee, että kiven oikaisut annetaan ammattilaisten, eli kiviliikkeiden tehtäväksi.

Vinossa oleva hautakivi hautausmaalla.