Kirkko ja tilat

Karkkilan hengellisen elämän keskus on vuonna 1781 valmistunut punainen puukirkko. Se sijaitsee aivan kaupungin keskipisteessä, torin kupeessa.

Seurakuntatalon tunnistaa aidosta 1970-luvun ilmeestä: tasakatosta ja matalasta profiilista. Seurakuntatalo sijaitsee kirkon välittömässä läheisyydessä. Rakennuksen salit ovat seurakuntalaisten käytettävissä, ja niitä myös vuokrataan eri tilaisuuksiin. Samalla seurakuntatalon lähtölaskenta on alkanut, sillä tontille tullaan rakentamaan uusi seurakuntatalo. Rakennustyöt alkavat aikaisintaan vuonna 2020.

Vanha seurakuntatalo sijaitsee Nyhkälän koulua vastapäätä Pappilankadulla. Syksyllä 2019 seurakunnan varhaiskasvatustyö siirtyy vanhaan seurakuntataloon, valmiiksi pois uuden seurakuntatalon rakennustyön alta. Vanha seurakuntatalo on alun perin toiminut vuonna 1900 rakennetun pappilarakennuksen navettana.

Kirkkoherranvirasto eli vanha pappila löytyy seurakuntatalon takaa. Keltainen puurakennus valmistui vuonna 1900, ja se on toiminut usean kirkkoherran kotina. Toimistokäyttöön talo saneerattiin vuonna 2005.

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee siunauskappeli, joka valmistui vuonna 1965. Siunauskappelia ympäröi uusi hautausmaa, ja sen yhteydestä löytyvät myös luonnonkaunis uurnalehto sekä muistolehto.

Noin 10 kilometrin matkan päästä Karkkilan keskustasta löytyy Leiriranta, jossa järjestetään kesän rippileirit. Rippileirijaksojen ulkopuolella Leiriranta järvenrantasaunoineen on suosittu päiväretkikohde.