Seurakunnan rippileirit pidetään seuraavasti:

Leiriranta 1: kaupunkipäivä lauantai 11.7., sunnuntaista torstaihin 12.-16.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 17.7. ja konfirmaatio sunnuntaina 19.7.

Leiriranta 2: kaupunkipäivä lauantai 18.7., sunnuntaista torstaihin 19.7.-23.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 24.7., konfirmaatio sunnuntaina 26.7.

Leiriranta 3: kaupunkipäivä lauantai 25.7., sunnuntaista torstaihin 26.7.-30.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 31.7., konfirmaatio sunnuntaina 2.8.

Leiriranta 4: kaupunkipäivä lauantai 1.8., sunnuntaista torstaihin 2.8.-6.8., konfirmaatioharjoitus perjantaina 7.8., konfirmaatio sunnuntaina 9.8.

Rippileirin maksu on 80 euroa. Maksuun voi edelleen hakea tarvittaessa maksuvapautusta talouspäällikkö Marja Lähdekorvelta. Maksu laskutetaan vasta, kun leirin jälkeen.

Leirille voidaan ottaa enintään 20 nuorta. Tarvittaessa järjestetään kaupunkirippikoulu syyslomalla niille nuorille, jotka eivät halua tulla leirille.

Vanha riparikortti säilyy edelleen käytössä ja se palautetaan oman leirin alussa. Etäkorvaavuuksista on aiemmin annettu ohjeistusta ja ohjeet löytyvät myös seurakunnan verkkosivuilta otsikon "rippikoulu Karkkilassa" alta.

Kaupunkirippikoulu toteutuu omassa aikataulussaan, mutta rippikoulun konfirmaatio siirtyy sunnuntaille 19.8. klo 13.

Rippikoulun voi kokea vain kerran elämässään. Se on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia omaa elämää ja omaa uskoa. Riparilla opitaan kristillisestä uskosta. Se on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta.

Rippikoulun voi käydä leirimuotoisena tai päivärippikouluna. Karkkilassa rippileirit järjestetään Leirirannassa.

Jos ripari on aikoinaan jäänyt käymättä, on myös mahdollisuus käydä yksityistä aikuisrippikoulua.

Tutustu Karkkilan seurakunnan rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan!

Karkkilan seurakunnan rippijuhlat

Karkkilan kirkossa juhlitaan konfirmaatioita seuraavat neljä sunnuntaita – 19.7., 26.7., 2.8. ja 9.8. Näiden juhlien osallistujamäärää on rajoitettu poikkeuksellisen kesän takia. Jumalanpalveluksiin on voinut kesäkuun alusta alkaen osallistua yli 50 henkeä, jos tila sen sallii. Edelleen on noudatettava hygieniamääräyksiä ja turvavälejä.

Rippikoululaiset ovat saaneet kutsua konfirmaatioon viisi omaa läheistään. Turvavälejä noudattaen kirkkoon mahtuu noin 100 ihmistä. Tiukkaa rajoitusta kirkkoon tulijoille ei kuitenkaan ole, kunhan etäisyydet voidaan hyvin säilyttää.

Ehtoollinen jaetaan konfirmaatioissa ainoastaan rippikoululaisille. Läheiset saavat siunata nuorta omalta paikaltaan. Näin vältetään ylimääräistä liikkumista alttarialueella.