Rippikoulu

Vallitsevien poikkeusolojen takia Karkkilan seurakunta on päätynyt sulkemaan Leirirannan ainakin juhannukseen asti. Sen takia kesäkuussa ei valitettavasti pystytä järjestämään rippileirejä suunnitellusti.

Haluamme tarjota kaikille kesän rippikoululaisille mahdollisimman samanlaatuisen ja tasa-arvoisen riparikokemuksen. Uusi rippikouluilmoittautuminen on ollut auki kaikille niille nuorille, jotka olivat jo aiemmin ilmoittautuneet riparille (ei koske kaupunkirippikoululaisia). Niihin, jotka eivät ilmoittautuneet, on otettu erikseen yhteyttä.

Kesän leirejä on tiivistetty viisipäiväisiksi. Leirien aikataulut ovat seuraavat:

Leiriranta 1: kaupunkipäivä lauantai 11.7., sunnuntaista torstaihin 12.-16.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 17.7. ja konfirmaatio sunnuntaina 19.7.

Leiriranta 2: kaupunkipäivä lauantai 18.7., sunnuntaista torstaihin 19.7.-23.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 24.7., konfirmaatio sunnuntaina 26.7.

Leiriranta 3: kaupunkipäivä lauantai 25.7., sunnuntaista torstaihin 26.7.-30.7., konfirmaatioharjoitus perjantaina 31.7., konfirmaatio sunnuntaina 2.8.

Leiriranta 4: kaupunkipäivä lauantai 1.8., sunnuntaista torstaihin 2.8.-6.8., konfirmaatioharjoitus perjantaina 7.8., konfirmaatio sunnuntaina 9.8.

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ennen kaikkea ihmisten terveys ohjaa rippikoulujen suunnittelua. Emme tällä hetkellä voi tietää varmasti, miten tilanne tulee kehittymään, mutta varaudumme erilaisiin vaihtoehtoisiin toteutuksiin.
Rippileiri maksua on päätetty laskea 80 euroon. Maksuun voi edelleen hakea tarvittaessa maksuvapautusta talouspäällikkö Marja Lähdekorvelta. Maksu laskutetaan vasta, kun leiri varmasti toteutuu.

Leirille voidaan ottaa enintään 20 nuorta. Tarvittaessa järjestetään kaupunkirippikoulu syyslomalla niille nuorille, jotka eivät halua tulla leirille.

Vanha riparikortti säilyy edelleen käytössä ja se palautetaan oman leirin alussa. Etäkorvaavuuksista on aiemmin annettu ohjeistusta ja ohjeet löytyvät myös seurakunnan verkkosivuilta otsikon "rippikoulu Karkkilassa" alta.

Omasta uudesta ryhmästä tulee tieto sähköpostilla ja tekstiviestillä viikolla 20. Mikäli ryhmäjako ei ole osaltasi onnistunut, ota yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan pappiin p. 050 364 4650 tai riitta.haapa-aho(a)evl.fi.

Kaupunkirippikoulu toteutuu omassa aikataulussaan, mutta rippikoulun konfirmaatio siirtyy heinäkuulle. Opetuksessa hyödynnetään mahdollisesti myös etäopiskelua. Kaupunkirippikoululaisia informoidaan erikseen.

Rippikoulun voi kokea vain kerran elämässään. Se on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia omaa elämää ja omaa uskoa. Riparilla opitaan kristillisestä uskosta. Se on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta.

Rippikoulun voi käydä leirimuotoisena tai päivärippikouluna. Karkkilassa rippileirit järjestetään Leirirannassa.

Jos ripari on aikoinaan jäänyt käymättä, on myös mahdollisuus käydä yksityistä aikuisrippikoulua.

Tutustu Karkkilan seurakunnan rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan!

Rippikoulukortin merkinnät poikkeusoloissa

Poikkeusolot vaikuttavat seurakuntaan tutustumiseen (eli riparikorttiin kerättäviin merkintöihin).

Ryhmien omat nuortenillat ”jobbikset” on peruttu, ja sitä merkintää ei tarvitse korvata. Samoin Ronttiklubi (lauantaina 18.4.) on peruttu, eikä sitä merkintää tarvitse korvata.

Vapaavalintaisia merkintöjä ja mahdollisia korvattavia merkintöjä suoritetaan etätyöskentelynä. Vapaavalintaisen merkinnän voi suorittaa kahdella tavalla.

Ensimmäinen vaihtoehto on katsoa nauhoitettu jumalanpalvelus Karkkilan seurakunnan Youtube-kanavalta. Suorituksen yhteydessä vastataan erilliselle lapulle seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä oli jumalanpalveluksen aihe? Mistä pappi puhui?
- Minkä asioiden puolesta rukoiltiin?
- Mitkä virret jumalanpalveluksessa laulettiin? Lappu kiinnitetään mukaan korttiin.

Toinen vaihtoehto on katsoa seurakunnan nuorisotyön @teamjobkarkkila instaliveä keskiviikkoisin ja tehdä siellä annetut tehtävät.