Kirkko ja tilat

Karkkilan hengellisen elämän keskus on vuonna 1781 valmistunut punainen puukirkko. Se sijaitsee aivan kaupungin keskipisteessä, torin kupeessa.

Seurakuntatalon tunnistaa aidosta 1970-luvun ilmeestä: tasakatosta ja matalasta profiilista. Seurakuntatalo sijaitsee kirkon välittömässä läheisyydessä. Rakennuksen salit ovat seurakuntalaisten käytettävissä, ja niitä myös vuokrataan eri tilaisuuksiin.

Kirkkoherranvirasto eli vanha pappila löytyy seurakuntatalon takaa. Keltainen puurakennus valmistui vuonna 1900, ja se on toiminut usean kirkkoherran kotina. Toimistokäyttöön talo saneerattiin vuonna 2005.

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee siunauskappeli, joka valmistui vuonna 1965. Siunauskappelia ympäröi uusi hautausmaa, ja sen yhteydestä löytyvät myös luonnonkaunis uurnalehto sekä muistolehto.

Noin 10 kilometrin matkan päästä Karkkilan keskustasta löytyy Leiriranta, jossa järjestetään kesän rippileirit. Rippileirijaksojen ulkopuolella Leiriranta järvenrantasaunoineen on suosittu päiväretkikohde.