"Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen." (Psalmi 139:14)

Konfirmaatio Karkkilan kirkossa

Karkkilan kirkko on vuosittain noin 80 nuoren oma rippikirkko.  Rippikoulu on säilyttänyt suosionsa karkkilalaisten nuorten keskuudessa.

Rippikoulu alkaa seurakunnan toimintaan osallistumisella. Sen aikana käydään jumalanpalveluksissa, Pappilan navetassa nuortenilloissa, sekä tutustutaan muihin seurakunnan tilaisuuksiin.

Rippikouluun liittyy yleensä noin viikon mittainen leirijakso, joka järjestetään Leirirannassa.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon eli rippijuhliin. Konfirmaatiomessu on koko seurakunnan yhteinen juhla, jossa rukoillaan nuorten puolesta.

Messun jälkeen leiriryhmä kokoontuu kellotapulin eteen valokuvaukseen. Tapulilla jaetaan myös rippikoulun todistukset. Messun jälkeen nuoren omat rippijuhlat järjestetään tavallisimmin kotona. Myös seurakuntatalon tiloja voi kysyä juhlakäyttöön kirkkoherranvirastosta.

 

Rippikoululaisia kirkossa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen