Rippikoulu

Rippikoulun voi kokea vain kerran elämässään. Se on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia omaa elämää ja omaa uskoa. Riparilla opitaan kristillisestä uskosta. Se on evankelisluterilaisen kirkon kasteopetusta.

Rippikoulun voi käydä leirimuotoisena tai päivärippikouluna. Karkkilassa rippileirit järjestetään Leirirannassa.

Leirimuotoinen rippikoulu maksaa 110 euroa ja kaupunkirippikoulu 20 euroa. Molempiin voi hakea maksuvapautusta vapaamuotoisella hakemuksella seurakunnan talouspäälliköltä, Marja Lähdekorvelta.

Jos ripari on aikoinaan jäänyt käymättä, on myös mahdollisuus käydä yksityistä aikuisrippikoulua.

Tutustu Karkkilan seurakunnan rippikoulutyön paikallissuunnitelmaan!

Rippikoulu poikkeusoloissa

Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen, ja se vaikuttaa valitettavasti myös vuoden 2020 rippikouluihin.

Poikkeusolot vaikuttavat seurakuntaan tutustumiseen (eli riparikorttiin kerättäviin merkintöihin).

Ryhmien omat nuortenillat ”jobbikset” on peruttu, ja sitä merkintää ei tarvitse korvata. Samoin Ronttiklubi (lauantaina 18.4.) on peruttu, eikä sitä merkintää tarvitse korvata.

Vapaavalintaisia merkintöjä ja mahdollisia korvattavia merkintöjä suoritetaan etätyöskentelynä. Vapaavalintaisen merkinnän voi suorittaa kahdella tavalla.

Ensimmäinen vaihtoehto on katsoa nauhoitettu jumalanpalvelus Karkkilan seurakunnan Youtube-kanavalta. Suorituksen yhteydessä vastataan erilliselle lapulle seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä oli jumalanpalveluksen aihe? Mistä pappi puhui?
- Minkä asioiden puolesta rukoiltiin?
- Mitkä virret jumalanpalveluksessa laulettiin? Lappu kiinnitetään mukaan korttiin.

Toinen vaihtoehto on katsoa seurakunnan nuorisotyön @teamjobkarkkila instaliveä keskiviikkoisin ja tehdä siellä annetut tehtävät.

Teemme kaikkemme sen eteen, että rippileirit järjestetään leirimuotoisina tavalla tai toisella, ja konfirmaatiot saadaan juhlittua. Kuitenkin kaikissa päätöksissämme nuorten ja lähimmäisten turvallisuus on tärkeintä. Tiedotamme lisää kesän suunnitelmista viikolla 17.