Espoon piispa joko Hintikka tai Holma

8.10.2018 14.19

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma etenivät Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma etenevät toiselle vaalikierrokselle maanantaina 8.10. pidetyssä Espoon hiippakunnan piispanvaalissa. Alustavan ääntenlaskennan mukaan Kaisamari Hintikka sai 40,8 prosenttia annetuista äänistä ja Juhani Holma 20,8 prosenttia ensimmäisellä vaalikierroksella.

Alustavassa tuloslaskennassa äänimäärät jakautuivat neljän ehdokkaan kesken seuraavasti: Leena Huovinen sai yhteensä 142 ääntä (17,1 %), Juhani Holma 172 ääntä (20,8 %), Kaisamari Hintikka 338 ääntä (40,8 %) ja Sammeli Juntunen 167 ääntä (20,2 %). Vaalin äänestysprosentti oli 87,2 prosenttia.

Äänioikeus on hiippakunnan papeilla sekä samalla määrällä seurakuntien valitsemia maallikkojäseniä. Äänioikeutettuja oli yhteensä 949.

Tulokset vahvistetaan tänään maanantaina 8.10. klo 16.30 alkavassa tuomiokapitulin istunnossa.

Kaisamari Hintikka on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiainosaston työalasihteerinä.

Juhani Holma työskentelee tällä hetkellä Kirkon koulutuskeskuksessa jumalanpalveluselämän kouluttajana. Holma työskenteli pitkään pappina ja kirkkoherrana Torniossa.

Espoon piispanvaalin toinen kierros Kaisamari Hintikan ja Juhani Holman kesken käydään 1.11.2018.

Lähde: Kirkon viestintä